Hoeveel kost een trouwfilm?

Jullie gaan trouwen en zoeken nog een huwelijksvideograaf? Dat begrijpen we, een videograaf voor jullie bruiloft is een echte must. Een trouwfilm is een unieke herinnering aan de mooiste dag van jullie leven. Als geen ander medium brengt video emoties over. Het is dan ook de ideale manier om na te genieten van jullie trouwdag. Bovendien gaat een trouwfilm nog jaren of zelf generaties mee. Maar hoeveel kost een trouwfilm gemiddeld?

kostprijs trouwfotograaf

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de prijs voor een trouwvideograaf in Vlaanderen is gemiddeld €1500. Voor die prijs is hij/zij bijna de volledige dag aanwezig. Toch lopen de tarieven vaak nog heel erg uiteen. Bij Love Motion maken jullie je keuze uit drie verschillende pakketten. Die variëren van €1450 tot €1850. Ontdek meer over onze prijzen.

Een huwelijksvideograaf is dus een grote investering. Om zeker te zijn dat jullie krijgen waar jullie op hopen, houden jullie best rekening met volgende zaken bij het maken van je keuze.

Gewenste stijl van de trouwfilm

Welke stijl hebben jullie in gedachten voor jullie trouwfilm? Een dynamische compilatie van een 5-tal minuten, die jullie nadien makkelijk delen met vrienden? Een ‘cinematic movie’ van een 10-tal minuten, waarin meer details aan bod komen? Een klassieke huwelijksvideo in reportagestijl, van 30 minuten of langer? Of misschien zelfs een combinatie? In onderling overleg is er heel veel mogelijk.

kostprijs trouwfilm

Natuurlijk hangen de beschikbare opties samen met de capaciteiten van je trouwvideograaf. Niet alle videografen bieden de vermelde stijlen aan. Daarnaast is het niet zo dat een video met een lengte van 10 minuten drie keer goedkoper is dan een video van 30 minuten. Integendeel, een kortere montage vraagt meer werk, aangezien we hetzelfde verhaal in een kortere tijd vertellen.

Ervaring van jullie huwelijksvideograaf

Vanzelfsprekend vraagt een trouwvideograaf die al lang actief is in zijn vak meer, aangezien hij/zij al naam heeft gemaakt en zeker is van zijn/haar boekingen. Een iets minder ervaren videograaf daarentegen is meestal een heel stuk goedkoper, maar daarom is zijn kwaliteit niet minder. Integendeel zelfs, vaak doen beginnende videografen die extra moeite om een perfect resultaat te leveren.

Kiezen jullie voor een ervaren, geroutineerde trouwvideograaf? Of een videograaf met wat minder ervaring die wel een extra effort levert om jullie te verbazen met jullie trouwvideo? Bij Love Motion zijn jullie steeds zeker van een professionele huwelijksfilm, inclusief dronebeelden en de volledige ceremonie. Contacteer ons voor het maken van jullie trouwfilm.

Opname-uren voor jullie trouwfilm

We raden aan om jullie videograaf voor de volledige dag vast te leggen, vanaf het klaarmaken tot een uur na de openingsdans. Zo ontbreken er zeker geen belangrijke zaken die jullie huwelijksvideo compleet maken. Onze tip: zoek een huwelijksvideograaf uit die met een vast dagtarief werkt. Wanneer er extra kosten aangerekend worden om enkele overuren te filmen, lopen de prijzen heel snel op.

Bij Love Motion kiezen jullie uit 3 prijspakketten, met duidelijke vermelding van de uren dat jullie huwelijksvideograaf aanwezig is. Goud is een volledige dag, zilver 10 uur en brons 8 uur. Zo zijn hier nooit misverstanden over.

videograaf gezocht

Locatie van jullie huwelijk

Trouwen in Vlaanderen? Of in het buitenland? Voor de transportkosten is dat een behoorlijk verschil. De meeste trouwvideografen werken met een kilometervergoeding (gemiddeld 40 eurocent per kilometer). Komt jullie videograaf uit jullie regio? Dan is de kans groot dat hij/zij deze vergoeding laat vallen. Bij Love Motion hoeven jullie je geen zorgen te maken over reiskosten. Die zijn namelijk inbegrepen in onze drie prijspakketten.

Combinatie met huwelijksfotografie

Willen jullie niet alleen een trouwfilm maar ook huwelijksfoto’s? Vermeld dit zeker bij je aanvraag voor een trouwvideograaf. Bij Love Motion ontvang je 10% korting bij het boeken van een pakket met zowel foto als video. Kies je bijvoorbeeld voor een Gouden Videografie en een Deluxe Fotografie, dan zijn onze fotograaf en videograaf de volledige dag aanwezig voor €3240 in plaats van €3600.

Is een trouwfilm duur of goedkoop?

De prijzen om een trouwfilm te laten maken in België en Nederland durven nogal te verschillen. Hou bij de keuze van jullie huwelijksvideograaf steeds jullie gewenste stijl, de ervaring van de videograaf, de tijd dat hij/zij aanwezig moet zijn en jullie huwelijkslocatie in het achterhoofd. Welk budget jullie ook wensen uit te geven, Love Motion zorgt voor een prachtige herinnering aan een onvergetelijke dag.

Droom je van een professionele, creatieve en spontane trouwvideo? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Recente blogposts