Een trouwfotograaf gezocht? Vind de perfecte match!

Jullie stappen binnenkort in het huwelijksbootje en zijn nog opzoek naar een fotograaf? Eén die aansluit bij jullie wensen, stijl, karakters maar daarnaast ook binnen jullie vooropgestelde budget? Dan is dit het artikel die jullie op weg kan helpen met enkele tips…

kostprijs trouwfilm

1. Gewenste stijl

Naar welke stijl zijn jullie opzoek? Een dynamische compilatie van 5-tal minuten om nadien makkelijk te kunnen delen met vrienden? Een cinematic film van 10-tal minuten waarin meer details aan bod mogen komen? Of kiezen jullie voor een klassieke trouwfilm in reportagestijl van 30min of langer? Of misschien wel een combinatie.. het is allemaal mogelijk.

Maar hou hier wel rekening mee bij het uitkiezen van een trouwvideograaf: niet alle videografen bieden de vermelde stijlen aan. Daarnaast is het niet zo dat een video met een lengte van 10min drie maal goedkoper is dan een video van 30min. Integendeel, een kortere montage vraagt meer werk aangezien hetzelfde verhaal in een kortere tijd moet verteld worden.

2. Ervaring videograaf

Het is vanzelfsprekend dat een trouwvideograaf die al lang actief is in zijn vak meer durft vragen gezien hij/zij al naam heeft gemaakt en zeker is van zijn boekingen. Een ietwat minder ervaren videograaf daarentegen is meestal een heel stuk goedkoper, maar daarom is zijn kwaliteit niet minder. Integendeel zelfs, vaak doen beginnende videografen die extra moeite om een perfect resultaat te kunnen leveren. Kiezen jullie voor een ervaren, geroutineerde trouwvideograaf? Of een videograaf met wat minder ervaring die wel een extra effort levert om jullie te verbazen?

3. Opname uren

Het is echt aangeraden om je videograaf voor de volledige dag vast te leggen. Met andere woorden, vanaf het klaarmaken tot een uur na de openingsdans. Zo ontbreken er zeker geen belangrijke zaken die jullie trouwvideo moeten compleet maken. Het is interessant om een huwelijksvideograaf uit te zoeken die met een vast dagtarief werkt en geen extra kosten aanrekent om enkele overuren te filmen, anders kunnen de prijzen heel snel oplopen. 

trouwvideo prijs

Bij Beeldpunt hebben we er alle begrip voor wanneer een trouwdag wat uitloopt. Er kunnen zich altijd onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor de openingsdans wat later valt. Bij ons, geen extra kost.

4. Locatie

Trouwen in Vlaanderen? Of in het buitenland? De transportkosten kunnen sterk verschillen. De meeste trouwvideograven werken met een kilometervergoeding (gem: €0,35/km). Komt jullie videograaf uit jullie regio (minder dan 15km)? Dan is de kans groot dat hij/zij deze vergoeding laat vallen. Bij Beeldpunt begint onze kilometervergoeding pas van 50km.

5. Duur of Goedkoop?

Kortom, de prijzen om een trouwfilm te laten maken in België & Nederland zijn heel verschillend. Maar voor eender welk budget dat jullie wensen uit te geven is er gegarandeerd een videograaf die jullie verder kan helpen en open staat over een samenwerking.

Bekijk onze prijspakketten.

Interesse in een samenwerking?
Neem contact met ons op.

Recente blogposts