Een trouwfotograaf gezocht? Vind de perfecte match!

Jullie stappen binnenkort in het huwelijksbootje en zijn nog opzoek naar een fotograaf? Eén die aansluit bij Julie wensen, stijl, karakters maar daarnaast ook binnen jullie vooropgestelde budget? Dan is dit het artikel die jullie op weg kan helpen met enkele tips…
trouwfotograaf gezocht

1. Tijdig boeken

Ga tijdig, liefst meer dan één jaar op voorhand, opzoek naar jullie trouwfotograaf. Ten gevolge van corona werden heel wat trouws uit 2020 verplaatst naar ‘21. Dit zorgt ervoor dat heel wat fotografen al een extra drukke agenda hebben.

Op tijd rond mailen naar jullie favoriete huwelijksfotografen en om hun beschikbaarheden vragen is dus zeker aangeraden. Ook bij Love Motion zijn wij al regelmatig geboekt in 2022 & 23, informeer gerust even naar onze beschikbaarheid!

2. Jullie wensen

Elk koppel heeft zijn eigen stijl. Het ene koppel houdt van natuurlijke, spontane foto’s terwijl het andere koppel er geen moeite mee heeft om te gaan poseren. Na het bekijken van het portfolio van een fotograaf merken jullie al heel snel waarvoor hij/zij staat.

videograaf gezocht

In overleg kan natuurlijk altijd worden besproken welke specifieke wensen jullie hebben. Vaak zijn het de iets jongere fotografen die flexibeler omgaan met de wensen van hun koppels en makkelijker meegaan met hun ideeën. Een beroepsfotograaf die al 20 jaar in het vak zit zal daarentegen geneigd zijn om in zijn vaste stijl te blijven werken.

videograaf prijskaart

3. Budget

Uit cijfers blijkt dat gemiddeld 10% van het totale trouwbudget naar de trouwfotograaf (en videograaf) gaan. Dit is zeker niet onredelijk wanneer je er rekening mee houdt dat jullie fotoreeks en/of videoreportage een prachtige herinnering is (en ook zal blijven) aan jullie mooiste dag.

De prijzen van fotografen kunnen heel uiteenlopend zijn. Maar voor elk budget is er beslist een fotograaf die jullie met veel plezier verder kan helpen.

Een tip: hou zeker rekening met het ‘pakket’ dat de fotograaf aanbiedt. Wat is hierin inbegrepen? Hoeveel uren is hij/zij aanwezig? Hoe wordt de reportage geleverd? Is de prijs inclusief btw & transport? … allemaal zaken die jullie best goed overlopen of afspreken met jullie fotograaf. Bekijk hier onze tarieven.

Recente blogposts